כשבונים אתר באמצעות וורדפרס ניתן לאפשר גם למשתמשים נוספים לתרום לו תכנים וכן לנהל אותו, ובאופן כללי להוסיף משתמשים עם הרשאות שונות. האופציה הזאת שימושית בכמה מקרים: ראשית, כשמדובר באתר של חברה סביר להניח שתרצו כי יהיו מספר עובדים שמוסיפים תכנים לאתר, עורכים אותו ומנהלים אותו.
בנוסף ישנם בעלי אתרים המעוניינים כי כותבים אורחים, או אפילו הציבור הרחב, יוכלו להעשיר את האתר שלהם, ולפעמים ישנם תכנים שבעליהם מעדיפים כי יהיו זמינים רק למשתמשים רשומים – בכל אחד מהמקרים הנ”ל תוכלו לאפשר לכל אחד בדיוק את מה שאתם רוצים וצריכים, ולעשות זאת בקלות ובפשטות.
בוורדפרס ניתן להצמיד לכל משתמש אחד מחמישה תפקידים שונים:
עוקב – Subscriber
העוקבים נהנים מגישה אל כל תכני האתר, וכן אל הפרופיל שלהם – אך אינם יכולים לשנות תכנים או להוסיף, וכמובן לא לבצע פעולות אחרות באתר. האופציה הזו שימושית, כאמור, כשרוצים שרק משתמשים רשומים יוכלו להגיב או לקרוא תכנים מסוימים (לשם שליטה טובה יותר על השימוש באתר. לדוגמה, אפשר להסיר משתמשים הבוחרים להתבטא בשפה קלוקלת בתגובות ובכך בעצם לחסום אותם).
תורם – Contributor
תורמים כשמם כן הם – יכולים לתרום לאתר תוכן משלהם אך לא להעלות אותו בעצמם (האופציה "לפרסם" לא מופיעה אצלם בחלון העריכה של פוסט חדש ובמקומה יש כפתור "Submit to review". מי שיעלה את הפוסט לאתר הוא מנהל או עורך). תורמים יכולים להעלות אך ורק טקסטים ולא תמונות (וגם בתוך הטקסט הם אינם יכולים לצרף תמונות או כל מדיה אחרת), ועוד חשוב לדעת שתורם יכול לערוך את הפוסט שלו רק כל עוד הוא לא הועלה לאתר.
כותב – Author
כותבים רשאים להעלות בעצמם תכנים לאתר, והם גם יכולים לערוך אותם לאחר שכבר פורסמו, אך הם אינם יכולים לערוך תכנים של משתמשים אחרים.
עורך – Editor
עורכים הם כמו כותבים, בהבדל משמעותי אחד: הם יכולים לערוך גם תכנים של משתמשים אחרים ולהעלות אותם לאתר. וורדפרס, אגב, דואגת שלא יהיו התנגשויות, כלומר שלא ייווצר מצב בו שני כותבים (או עורכים או מנהלים) יערכו בבת אחת את אותו פוסט, וכל מי שרשאי מבחינת התפקיד שלו לערוך רשומה רואה על המסך הודעה שמישהו אחר כבר עורך אותה (ואז יכול לבחור אם “להשתלט” על העריכה או להמתין).
מנהל – Administrator
משתמשים המוגדרים כמנהלים יכולים, באופן טבעי, לבצע כל פעולה שהיא באתר, כולל לשנות את ההגדרות שלו, לעדכן את העיצוב וכו’.
כעת כל תלמיד יצור משתמש אישי, ומרגע זה כל כניסה לאתר תהיה באמצעות שם המשתמש והסיסמה של כל תלמיד.
*מדריך ייכנס לניהול המשתמשים, יפעיל את משתמש classadmin, ייתן לו הרשאות ניהול וייתן גישה לתלמידים לממשק ניהול האתר, כדי שיוסיפו את עצמם כמשתמשים בתפקיד "תורם". בסיום הליך ההרשמה, יבטל המדריך את הרשאות classadmin.